After Whom is Month June Named After? Can You Answer 10 Basic GK Questions?


For most competitive exams,  preparation for the General Knowledge (GK) is a must as most competitive exams like Bank, SSC, Railway, Civil Services etc have a GK section. Hence its preparation is essential to ensure success in government jobs. Here, we have brought 10 such objective questions of GK related to subjects like History, Art & Culture, Environment, Politics etc. which can help you in your competitive exams preparation.

1. Where is the Buxwaha forest in India?
(A) Karnataka
(B) Madhya Pradesh
(C) Maharashtra
(D) Uttar Pradesh
Answer (B) Madhya Pradesh

2. Which country is included in OPEC?
(A Libya
(B) Algeria
(C) Nigeria
(D. ALL OF THE ABOVE
Answer (D) All of the above

3. The exoskeleton suit for the Indian Army is made by?
(A) DRDO
(B) HAL
(C) DPP
(D) AFMC
Answer- (A) DRDO

4. After whom is the month of June named?
(A) Planet Jupiter
(B) Titan Atlas
(C) Roman goddess Juno
(D) none of these
Answer- (D) none of these

5. Which of the following freedom fighter was sent to Kala Pani for 50 years?
(A) Dadabhai Naoroji
(B) Veer Savarkar
(C) Motilal Nehru
(D) Bal Gangadhar Tilak
Answer- (B) Veer Savarkar

See also  Business News | Stock and Share Market News | Finance News

6. Where did Mahavir take his last breath?
(A) Rajgriha
(B) Kundagram
(C) Vaishali
(D) Magadha
Answer- (A) Rajgriha

7. Who was the first Tirthankara of Jainism?
(A) Rishabhnath
(B) Parshvanath
(C) Adinath
(D) Ajita
Answer- (A) Rishabhnath

8. Who is the author of the book ‘Fearless Governance’
(A) Amit Shah
(B) Kiran Vedi
(C) Shashi Tharoor
(D) Manish Sisodia
Answer- (B) Kiran Vedi

9. Which country has abolished compulsory death penalty?
(A) Saudi Arabia
(B) Malaysia
(C) Indonesia
(D) UAE
Answer- (B) Malaysia

10. How much prize money do Wimbledon champions (women and men) get?
(A) 2 million
(B) 1 million
(C) 4 million
(D) 3 million
Answer- (A) 2 million

Read all the Latest News , Breaking News , watch Top Videos and Live TV here.



Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

financetin
Logo
%d bloggers like this:
Shopping cart